نورپردازی نما

folder_openخدمات ما
commentبدون دیدگاه

نورپردازی نما و نورپردازی نمای ساختمان  در شرکت لومینکس بخش بسیار مهمی از طراحی است چراکه تمام آنچه در نیمی از زمان –در شب ها – دیده می‌شود وابسته به نحوه نورپردازی است. عموما نورپردازی نما به دو بخش نورپردازی بخش‌های بیرونی و نورپردازی داخلی تقسیم می‌شود. ظاهر نورپردازی نباید در زیبایی و هارمونی ساختمان خللی وارد کند. نور باید به گونه ای از دیوارها و سطوح پخش شود که ظاهر ساختمان بخوبی خودنمایی کند و نمایی آرامش بخش و گیرا در محیط ایجاد گردد.

نورپردازی نمای ساختمان مدرن

نورپردازی نما‌ی ساختمان مدرن شرایطی دارد که با ساختمان‌های‌ کلاسیک و یا بناهای تاریخی متفاوت است. این ساختمان‌ها بر اساس کاربری روش‌های مختلفی را برای نورپردازی می‌طلبد. حجم های ساختمان خود ، هدف اصلی نورپردازی هستند که می‌توان با ایجاد منابع مناسب نور از سمت درون، آن‌ها را نورپردازی کرد و یا با ایجاد نورهای نقطه ای بر اثربخشی نورپردازی در شب افزود.

اصول نورپردازی نما ساختمان

نورپردازی نمای ساختمان در گذشته مختص به مکان‌های اداری و تجاری و تفریحی و بطور کلی بناهای شاخص بوده در صورتی که امروزه مبحث نورپردازی ساختمان به قدری گسترش یافته که شامل نورپردازی ساختمان مسکونی – ساختمان تجاری – نورپردازی هتل – نورپردازی محوطه – نورپردازی تالار – ساختمان بانک – نورپردازی مراکز خرید و …. می‌گردد.

از دید یک طراح و معمار

طراحی نما در روز برای ساختمان بسیار حائز اهمیت است زیرا اولین فضای ارتباط دهنده ساختمان با محیط، نمای ساختمان است اما نورپردازی در شب مسئله حساس تری می‌باشد. زیرا یک ساختمان بسیار معمولی با رعایت اصول طراحی نورپردازی می‌تواند به یک جاذبه در شب تبدیل شود و یا یک ساختمان بسیار زیبا با نورپردازی ساختمان غیر اصولی به نمایی نا مناسب در شب تبدیل شود.

اصول وضوابط نورپردازی ساختمان چیست؟

اولین نکته در نورپردازی ساختمان توجه به رنگ وشدت نورها می‌باشد. نکته دیگر این است که نور ها نباید به داخل ساختمان تابیده شوند زیرا باعث ایجاد آلودگی بصری برای ساکنین می‌شوند.
و اما نکته دیگر آنست که منبع نور نباید جز در موارد خاص دیده شود. نورپردازی ساختمان باید هدفمند باشد و باعث زیبایی هر چه بیشتر بنا شود هماهنگی رنگ نور ها با رنگ متریال های انتخاب شده یکی از مهم ترین مواردی است که باید در هنگام برنامه ریزی برای نورپردازی ساختمان به آن توجه کرد.

استفاده از نور پردازی نما ساختمان در ساختمان منوط بر چیست؟

از نور پردازی ساختمان در سایر قسمت های ساختمان نیز استفاده می‌شود. برای هیجان انگیز تر شدن محوطه بیرونی خانه خود از نورپردازی در طراحی مبلمان حیاط و محوطه بیرونی خانه استفاده کنید. و شاهد باشید که چگونه می تواند باعث ایجاد تغییر در طراحی دکوراسیون حیاط خانه شما گردد. به طور مثال اگر در طراحی محوطه بیرونی خانه خود از پله استفاده می کنید برای این که در شب مشکلی برای قدم زدن نداشته باشید
می توان از نورپردازی ساختمان سطحی در زیر پله ها استفاده گردد.

– نور پردازی نما ساختمان یکدست

نورپردازی یکدست و نرم، معمولا از یک نقطه در مجاورت نمای ساختمان انجام می‌شود، که توسط آن می‌توان نورپردازی ساختمان را بصورتی یک نواخت و در سطح وسیعی روشن کرد.

-نور پردازی نما ساختمان از داخل و بیرون

ساختمان‌ها را می‌توان از داخل هم نورپردازی کرد که در این صورت با استفاده از پنچره‌های موجود در نما و نور آسمان تاب می توان عناصر سر در ساختمان وسطح خارجی آن را روشن کرد.
خطوط مشخص کننده حجم ساختمان است که با مشخص کردن لبه خطوط توسط منابع نور خطی مانند لوله های لامپ نئون یا فیبر نوری می‌توان به مورد توجه قرار گرفتن حجم و حدود ساختمان در نظر بیننده کمک کرد. اثر این کار بسیار مهیج خواهد بود ، اگر چه در حالت کلی منبع ممکن است نسبت به خود ساختمان بیشتر قابل رویت باشد.

استفاده از نور پردازی نما ساختمان

لازم است که نورپردازی با دیگر المان های طراحی داخلی منزل همخوانی داشته باشد، زیرا بدون این نکته امکان ندارد نتیجه زحماتی را که برای طراحی کشیده شده است ببینید. بنابراین، برای خلق محیطی جدید لازم است با دقت زیادی به طراحی پرداخته شود و توجه داشت که نورپردازی ساختمان، بحثی حرفه‌ای است.

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست